- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас и Синер одиграли меч сезоне на УС Опену – нестваран тенис после петог сата ушао у историју

© AP Photo / Frank Franklin IIКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Финале на УС Опену одиграно је пре финала, јер су се Карлос Алкарас и Јаник Синер борили као да играју за титулу. Пласман у полуфинале обезбедио је Шпанац после борбе која је трајала пет сати и 15 минута резултатом 6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3.
Двојица младих тенисера одиграли су меч сезоне и уједно други најдужи дуел у историји УС Опена. Стефан Едберг и Мајкл Ченг 1992. године играли су у полуфиналу које је трајало пет сати и 26 минута, а Шпанац и Италијан само 11 минута мање провели су на терену.
Почео је сурово Алкарас, али је сјајно одговорао Синер, један од ретких тенисера који зна да одговори на Карлосове перфектне дроп-шотове.
Италијан је вратио брејк у четвртом гему,а потом је и у завршници сета био упоран у офанзиви и повео. Ипак, јасно је било да ће Синер у неком тренутку озбиљније запретити јер је играо на изузетно квалитетном нивоу.
У напетом другом сету разменили су по један брејк, а онда је Алкарас на крају имао сет лопту. Неискоришћену прилику казнио је Синер у тај-брејку.
Чврста игра пренета је и у наредни сет који је обојен фантастичном кретњом и маестралним ударцима са обе стране. Алкарас и Синер разменили су по два брејка, да би се поново стигло до тај-брејка у ком је Италијан био суров.
Синер је освојио трећи сет и направио преокрет после 7:0 у тај брејку. Чинило се да епски дуел колико год био квалитетан неће отићи у пети сет, поготво јер је на старту четвртог Синер направио брејк.
Ипак, Карлос изједначује на 3:3, а онда поново рафали са Синерове стране доводе до новог брејка предности. Водио је Италијан резултатом 5:3, да би талентовани 19-годишњак поново у кључном тренутку подигао форму.
У моменту када је Синер имао меч лопту, Алкарас прави нестваран преокрет и доноси егал, који је касније новим брејком претворио у 2:2 у сетовима.
Пети сет је почео, а Јаник и Карлос играли су свеже, силовито, агресивно и концентрисано као да су тек почели меч. Поново је први до брејка стигао Синер након фантастичних одговора на Алкарасов сервис.
Међутим, није крај док Карлос то не одлучи!
Још једном се вратио Шпанац, али овај повратак изгледао је као крај, јер се на Синеровом лицу после пет сати и 15 минута по први пут у мечу осликала немоћ.
До последњег поена, храбро је нападао Јаник Синер и није одустао, али на крају, последњи атом снаге Карлос Алкарас искористио је да пошаље ас који га шаље у полуфинале.
Колико год је Шпанац млад и има снаге одиграти такав меч одмах након дуела против Марина Чилића који је трајао скоро четири сата и такође у пет сетова, је фантастично.
Свежина и беспрекорни ударци које Алкарас шаље упркос томе штоје пребродио један тежак меч осликава младог Шпанца као некога ко са 19 година има и више него све предиспозиције да буде Гренд слем шампион.
Млађи тенисер залудели су ови мечом тениску публику широм света, али и старије колеге попут Стена Вавринке којије такође био одушевљен.
Колико добар меч Алкараса и Синера“, написао је Вавринка.
Момци ово је било право финале!
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
СПОРТ
Рус плакао, Американци славили – пораз који је заболео /видео/
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
СПОРТ
Тениска представа Белорускиње у Америци
 Андреј Рубљов  - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
СПОРТ
Крај за Рубљова на УС Опену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала