- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Краљица Елизабета Друга у тешком стању, принчеви стигли у замак

© AP Photo / Alastair GrantБританска краљица Елизабета
Британска краљица Елизабета - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Лекари су забринути за здравље британске краљице Елизабете Друге и препоручили су да она остане под медицинским надзором у замку Балморал у Шкотској, саопштила је данас Бакингемска палата.
Чланови уже породице су обавештени о здрављу 96-огодишње краљице, преноси Би-Би-Си који је прекинуо са емитовањем редовног програма како би из минута у минут обавештавао о здравственом стању краљице.
Британски принц Чарлс допутовао је хитно у резиденцију краљице Елизабете Друге у замку у Шкотској. Принц од Велса је стигао у Балморал заједно са супругом Камилом, војвоткињом од Корнвола, саопштио је портпарол његове краљевске резиденције. Са њима је допутовала и принцеза Ана.
Краљичини синови, принчеви Едвард и Ендрју, и краљичин унук, принц Вилијам, стигли су у замак Балморал у Шкотској, јавља Би-Би-Си.
Са њима је у замак дошла и Софија, супруга принца Едварда.
Вилијамова супруга Кејт, војвоткиња од Кембриџа, остала је у Виндзору, јер су њихова деца данас провела први дан у новој школи.
Принц Хари је на путу ка замку, саопштио је његов портпарол. Он путује без своје супруге Меган Маркл.
Британски јавни сервис јавио је раније да је авион са седам чланова краљевске породице слетео на аеродром Абердин.
Британски медији преносе и да су остали чланови породице такође позвани у Балморал, док се на друштвеним мрежама спекулише да су отишли на последњи поздрав.
Краљица је јуче одложила састанак са својим саветницима из Државног савета Велике Британије, након што су јој лекари препоручили да се одмори.
Претходног дана она је именовала Елизабет Трас за нову премијерку у замку Балморал.
Трас је рекла да је цела земља забринута због ових вести, пренео је Ројтерс.
"Моје мисли и мисли народа широм Велике Британије у овом тренутку су са Њеним величанством краљицом и њеном породицом", поручила је Трас.
Традиционална церемонија смене гарде, која је требало да се сутра одржи испред Бакингемске палате, отказана је. Испред палате постављен је знак којим се туристи обавештавају да је церемонија отказана.
Елизабет Трас и званично је нова премијерка Велике Британије након састанка са краљицом Елизабетом Другом у Шкотској - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
СВЕТ
Краљица потврдила, Елизабет Трас и званично премијерка Велике Британије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала