Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић о приштинским патролама на Газиводама: Демонстрација силе, провокација уперена ка Србима

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да се провокације и демонстрације силе Приштине на северу КиМ и данас настављају, овог пута успостављањем нелегалних приштинских патрола на језеру Газиводе, што је апсолутно супротно Бриселском споразуму.
„Бесмислено парадирање приштинских ‘специјалаца’ са дугим цевима на глисерима је најогољенија провокација уперена ка Србима из Ибарског Колашина, с обзиром да је реч о језеру које се налази на територији општине Зубин Поток. Неодговорна и ратнохушкачка Куртијева клика провоцира Србе на северу Косова и Метохије у тренутку када Београд, у настојању да сачува мир и стабилност у региону, чини све да ублажи неспокој нашег народа у покрајини“, навео је Петковић.
Петковић је додао да овакве бесмислене и безобзирне демонстрације силе, којом узгред нико није импресиониран, само потврђују да је неспокој Срба на Косову и Метохији оправдан и да је нужно да међународна заједница хитно изврши притисак и охлади усијане главе у Приштини.
„Подсећам господина Џељаља Свечљу, који се данас хвали нечим што никада неће бити његово, да сви покушаји узурпације језера и приватних поседа на северу, где се граде нелегалне базе РОСУ полиције, неће помоћи Приштини у њеној крајњој намери да насилно заузме север. То се сигурно неће десити!“, поручио је Петковић.
Претходно је министар унутрашњих послова привремених приштинских власти Џељаљ Свечља објавио да је косовска полиција данас започела редовно патролирање дуж административне линије са централном Србијом, као и језером Газиводе. Он је додао да је то први пут након сукоба 1999. године да је успостављен такав вид патролирања.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
СРБИЈА
Вучић: Албанци уз подршку Квинте покушавају да тихо заузму север Косова /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала