- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Захарова: Зеленски спреман на све да би сачувао војну подршку САД

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски спреман је да учини све како би саочувао војну подршку Вашингтона, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова. Она је додала да Запад не цени животе Украјинаца, сматрајући их топовским месом.
„Зеленски чини све и спреман је на све како би сачувао војну и финансијску подршку Сједињених Америчких Држава и њених савезника, између осталог и да би показао грађанима Украјине да је све у реду и све иде по плану“, рекао је Захарова на редовној конференцији за медије.

За Запад су Украјинци топовско месо

Самоуверен и систематичан ток специјалне војне операције у Украјини изазива велику нервозу, па и хистерију међу западним покровитељима кијевског режима, сматра Захарова.
Она је истакла да западни покровитељи кијевског режима захтевају од њега да по сваку цену демонстрира борбени дух војске, способност Оружаних снага Украјине да ефикасно искористе оружје добијено у огромним количинама од земаља НАТО-а, претећи да ће у супротном смањити обим пружене помоћи.
Захарова је додала и да Запад не цени животе Украјинаца.
„Живот човека, грађанина Украјине, на Западу се не цени, уопште се не вреднује. За Запад таквих људи уопште нема. Ни то што не вреднују њихове животе, ни чињеница да нико не размишља о њиховој будућности. Не, то је само потрошни материјал. То је топовско месо 21. века. Људи који морају да дају своје животе зарад идеолошке бескрупулозности и разврата западних либералних режима“, рекла је она.

Корупционашке шеме Запада

Захарова је истакла да Запад користи Украјину за спровођење глобалне корупционашке шеме за издвајање колосалних средстава за испоруке оружја.
„Ово је део глобалне корупционашке шеме да се из буџета такозваних западних демократија издвоје огромна средства и поделе међу својим компанијама“, прецизирала је она.
Према њеним речима, део ових средстава шаље се у Украјину, а део се легализује преко кијевског режима, враћајући се у западне банке.
„То смо видели више пута на примеру других држава, других региона света. Сада се ова шема разрађује у Украјини“, приметила је дипломата.
Захарова је подсетила на речи немачке министарке одбране Кристине Ламбрехт да је Немачка достигла свој лимит у испоруци оружја Украјини.
„Људски ресурси нису достигли границу, не немачки, него украјински. Њима је свеједно колико људи тамо гине“, рекла је портпаролка.
При томе Западу није свеједно колико ће оружја остати за њих саме, а није им свеједно ни колико ће новца бити потрошено на то.
„То је негде тамо. То су Словени, а знамо какву је улогу Запад историјски додељивао Словенима“, закључила је Захарова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала