- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мађарска: Министри енергетике ЕУ нису донели одлуку о ограничењу цена руског гаса

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаГасовод "Газела" којим се руски гас испоручује у ЕУ
Гасовод Газела којим се руски гас испоручује у ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Пратите нас
Министри енергетике земаља Европске уније на данашњој седници нису донели одлуку о одређивању максималне цене гаса, ограничили су се на политичке спорове, изјавио је мађарски министар за спољне послове и економске односе са иностранством Петер Сијарто. Он је додао да Европа неће још дуго издржати антируске санкције.

Данас није донета одлука, постојао је само политички спор који је послужио као путоказ за Европску комисију. Тренутно очекујемо да ће у наредне две недеље не само земље чланице, већ и Европска комисија иступити са писменим, реалним предлозима“, рекао је Сијарто мађарским новинарима након седнице.

Неуспех антируских санкција

Сијарто је изјавио да је од представника Европске комисије тражио одговор на питање колико дуго Брисел намерава да се држи санкционе политике према Русији, пошто Европа то неће дуго издржати и да је то потпуно у супротности са интересима ЕУ.
Званичник је нагласио да када је Брисел отпочео санкциону политику очекивао је да ће она бити успешна, али је испало „сасвим другачије, санкције су се показале као неуспешне.
Он је истакао да одговор није добио.
Агенција Ројтерс је раније, позивајући се на двојицу неименованих дипломата ЕУ, пренела да предлог није наишао на ширу подршку министара енергетике ЕУ на данашњем састанку.
Један од саговорника агенције је навео да Европска комисија мора да изнесе предлог који ће „допринети смањењу цена за целокупан гас, али да истовремено не доведе у опасност испоруке тог енергента у Европу“.
Раније је саопштено да ће министри енергетике земаља Европске уније на ванредном заседању 9. септембра размотрити додатне мере Европске уније за смањење цена енергената.
Радник централног европског гасног чворишта у Баумгартену - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
РУСИЈА
Руски гас изазвао поделу у ЕУ: Како ограничити цену, а не наљутити Москву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала