- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Русија чека туристе из непријатељских земаља

© Sputnik / Vladimir SergeevТуристи на Црвеном тргу у Москви
Туристи на Црвеном тргу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је да ће се Москва приликом одговора на визна ограничења које уводи Европска унија руководити својим интересима.
„Главна идеја председника се своди на то да ћемо радити оно што одговара нашим интересима. Нашим интересима ће, наравно, одговарати контрамере, али не увек реципрочне“, рекао је Песков.
Такође је истакао да Русија чека туристе из западних земаља, јер ће људи тако видети да им преносе много лажи о Русији.
„Заинтересовани смо да нам долазе туристи, укључујући и оне из земаља које називамо непријатељским. Зашто да не? На крају крајева, људи треба да виде нашу земљу и да схвате да је лаж оно што виде и чују о нашој држави у својим земљама. Али, то им се може објаснити само пошто их овде позовемо", рекао је Песков.
Раније је Савет ЕУ саопштио да суспендује визне олакшице са Русијом. Како је прецизирано, за издавање виза руским држављанима важиће општа правила: виза ће коштати 80 евра, биће потребна додатна документа за подношење захтева за визу, а такође ће бити потребно више времена за обраду захтева. Европска комесарка за унутрашња питања ЕУ Илва Јохансон саопштила је да ће Европска унија увести строга ограничења за издавање туристичких виза држављанима Русије.
Аеродром у Москви - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
РУСИЈА
ЕУ уводи строга ограничења за туристичке визе за Русе, суспендоване визне олакшице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала