- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руско ремек-дело на мађарски начин – нека се припази Звезда

© AP Photo / Matthias SchraderТренер репрезентације Русије Станислав Черчесов салутира фудбалеру Артјому Џуби на утакмици Русија-Саудијска Арабија у групној фази Светског првенства у фудбалу
Тренер репрезентације Русије Станислав Черчесов салутира фудбалеру Артјому Џуби на утакмици Русија-Саудијска Арабија у групној фази Светског првенства у фудбалу - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Пратите нас
Поред Монака, и мађарски шампион Фернцварош има три бода после првог кола Лиге Европе у групи у којој се налази и Црвена звезда. Мађарски великан савладао је на „Пушкаш“ арени шампиона Турске Трабзон са 3:2, иако је чак 75 минута играо с играчем мање.
Опет је блистао двоструки стрелац Токмак Негујен, нападач којег је Ивица Илијев желео у Партизану у неколико прелазних рокова, али је постао главни нападач мађарског великана. Наравно, после меча и тријумфа похвале иду на рачун руског тренера Станислава Черчесова који је сјајно спремио екипу.
Некадашњи селектор Зборнаје је јако тврдоглав човек, а чак и када му се офанзивни фудбал обио о главу у квалификацијама за Лигу шампиона против Карабага и пораза код куће од Слована, није помишљао да промени тактику.
Многе је изненадило што су Мухамед Бешић и Балинт Вечеи почели меч на средини терена уместо Лаидунија и Еситија, који су били стандардни до сада.
„Тим је имплементирао наше идеје колико је било могуће, како смо се договорили. Јасно је да смо морали са десеторицом да направимо извесне корекције, али и тимски и индивидуално смо били сјајни“, рекао је Черчесов.
Стартна три бода у Лиги Европе велика су ствар за Ференцварош уочи гостовања у Монаку следећег четвртка.
„Не могу да предвидим шта ће бити у будућности и на ком ћемо месту у групи завршити такмичење. Нисам пророк. Не знам ни шта ће бити у првенству. Имамо два дана да се спремимо за следећи меч, видећемо ко ће моћи да игра“, закључио је Черчесов.
Споменимо да је некадашњи бисер Црвене звезде Жељко Гаврић напустио Ференцварош пре неколико дана и преселио се на позајмицу у Дунајску Стреду.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала