Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић у дводневној посети Абу Дабију

Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић боравиће у дводневној посети Абу Дабију, што је прва званична посета председника у новом мандату, а на позив председника Уједињених Арапских Емирата, шеика Мохамеда Бин Заједа.
Вучић у прву званичну посету иде баш у земљу са којом Србија годинама има веома блиске односе.
У тешкој глобалној кризи ова посета за Србију значи много, јер су Уједињени Арапски Емирати седми на свету по нафтним резервама, односно поседују скоро шест посто светских резерви нафте, речено је Танјугу у Председништву Србије.
У Абу Даби председник долази на позив шеика Мохамеда Бин Заједа, дугогодишњег личног пријатеља, а и великог пријатеља Србије.
Он је после смрти свог брата Калифе постао председник Емирата, а светски медији га данас сврставају у једног од најмоћнијих људи на свету, захваљујући мудрој политици коју је водио, као и енергетским потенцијалима којима располаже.
На почетку кризе у Украјини, светски медији су објавили да је одбио да се јави на телефон председнику САД Џозефу Бајдену који је покушавао две недеље да ступи у контакт са њим како би покушао да утиче на начин располагања енергетским ресурсима.
Билатерални састанци и потписивање споразума биће одржани у новоизграђеној Палати Al Watan (Палата народа), новом симболу арапског света, која се налази на обали Абу Дабија, објавио је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала