Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Пет минута славе за „ратничке“ и „љубавне“ поруке: „Смејали су ми се!“ /видео/

© Фото : ФИБАЂанмарко Поцеко
Ђанмарко Поцеко - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Пратите нас
Ђанмарко Поцеко, селектор италијанске кошаркашке репрезентације, у свом стилу је коментарисао победу свог тима над Србијом у осмини финала Европског првенства после великог преокрета.
Италија је изненадила Србију и забележила победу која је води међу осам најбољих тимова Европе.
„Када год играте против Србије, играте против ратника. Али данас, извињавам, се али моји ратници су били предобри. Не само за вас. Не можете да играте против мешавине лудила и чврстине“, прича Поцеко.
Одбија да преузме заслуге.
„Нисам дао ниједан кош, нисам одиграо ниједну одбрану, нисам покупио ниједан скок. Моји играчи су лавови. Заслужили су. Играли су невероватно, ја то у животу нисам видео. Ово је вероватно најбоља утакмица италијанске кошарке. До данас је то био дуел са Литванијом у Атини 2004. године, али ово није за поређење. Играли смо срцем. Био сам у том тиму, поштујем све своје саиграче, Базилеа и те момке, али урадили смо ово против чудовишта какво је Јокић, нисам таквог играча видео у животу. Страшан је момак“, наставља слаткоречиви Италијан.
Криво му је због председника Кошаркашког савеза Србије Предрага Даниловића.
„Срце ми се цепа само због мог брата Саше Даниловића. Не можете да замислите колико га волим“.
Марко Спису је био херој италијанске репрезентације, постигао 22 поена. Изрешетао кош Србије у кључној серији Италијана. За њега је посебно везан.
„У Италији су причали да је превише низак, а јесте ли га само видели. Када сам почињао да играм кошарку, био сам најнижи у разреду, сви су ме питали: "Шта то радим, шта покушавам да урадим са својим животом?". Увек сам причао да само желим да играм кошарку, па су ми се смејали. И шта онда мислите да нећу уврстити Марка у тим јер је превише низак? Шокирали смо читав свет!“, закључио је Поцеко уз псовку на течном српском.
Никола Калинић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Евробаскет 2022
Србија на скенеру: Други живот трауме из Београда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала