Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Србија на испиту који „не сме“ да падне

© Фото : ФИБАСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије данас од 18 часова играће против Италије у осмини финала Европског првенства у кошарци. Сада је време за нокаут фазу, а Орлови ће се наћи на испиту који не смеју да падну ако желе до злата. Меч пратите у текстуалном преносу на Спутњику.
Биће ово одлична шанса да Орлови врате Италијанима дуг из Београда када су Азури избацили наш тим у оквиру квалификација за Олимпијске игре. Тада је наш национални тим прескочио важно такмичење, али овога пута је можда ред да се такмичење заврши за Италијане.
Искрено је рећи да је Србија била у најслабијој групи Евробаскета, тако да ће овај меч против Италијана бити први прави испит за Светислава Пешића и екипу.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
На овај меч може се гледати двојако: Прво – Италијани су изузетно незгодан ривал и могу да направе проблеме Орловима који су реално јача екипа.
Друго – ако Србија не може да елиминише Италију, онда и не заслужује медаљу. Врло просто и сурово.
До сада је Србија лако излазила на крај са противницима, а видећемо да ли ће сада тако и наставити када би пораз значио и одлазак кући.

„Утакмица је захтевна као и свака на овом Европском првенству, у једном мечу је све могуће. Знамо с ким играмо, једна фантастична, уиграна екипа, са новим тренером, веома мотивисана. Већ смо имали једно искуство са њима на турниру у Хамбургу, такву утакмицу опет очекујемо – агресивну, са обе стране. Ми смо успели да победимо захваљујући великом моралу који смо показали, није то била најбоља коју смо одиграли током припрема. Од минус 15 смо успели да се вратимо захваљујући великој жељи да добијемо, а тај пут је био врло јасан – одбрана на високом нивоу и онда је до изражаја дошао и наш таленат у нападу. Надам се да ће исход бити исти, на томе радимо“, јасан је био Светислав Пешић у најави меча.

Највећа опасност Орловима прети од Симонеа Фонтекија који се профилисао као најбољи стрелац екипе коју са клупе предводи енергични Ђанмарко Поцеко.
Поред Фонтекија, носиоци игре Азура су Николо Мели и Луиђи Датоме, а важни играчи су и Нико Манион на позицији организатора игре, као и Ахиле Полонара који је врло незгодан играч са крилних позиција.
„Много поштујем Србију, одрастао сам гледајући југословенску кошарку. Ипак, имам много поверења у моје момке, имају велико срце. Знамо да је Србија изванредан тим, али с овом групом момака које имам – спреман сам на све“, изјавио је селектор Италије Поцеко.
Са друге стране Србија је показала најубедљивију кошарку од свих екипа на турниру и сада се очекује да наши мајстори само наставе у таквом ритму и дођу до четвртфиналне утакмице против Француске која је раније савладала Турску после трилера.
Орлови су у врло тешкој половини жреба, али сада више нема места за било какве приче и калкулације већ Пешићев састав треба да крене да побеђује најтеже противнике ако жели до медаље.
Пољска - Украјина - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Евробаскет 2022
Пољаци избацили Украјинце са Евробаскета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала