- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мађарски политичар: Антируске санкције постале „средство за самоповређивање“ ЕУ

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЛого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу
Лого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Пратите нас
Антируске санкције су за Европу постале „средство за самоповређивање“. Сваки Европљанин је осетио њихов утицај, због чега је санкциону политику потребно променити, изјавио је парламентарни државни секретар канцеларије мађарског премијера Чаба Деметер.
„Санкције Евроске уније са својим првобитним циљевима не помажу Европи, него јој штете. У Европи нема човека који у овој или оној форми није осетио инфлациони ефекат погрешне санкционе политике, почев од плаћања комуналних услуга, па до саобраћаја и пољопривреде... У Бриселу су у вези са санкцијама обећали да ће оне бити чудо од оружја, а заправо су постале бескорисно средство економског самоповређивања, због чега их је неопходно променити“, рекао је Деметер.
Он је подсетио да „највећи и најдуготрајнији“ раст цена није почео након почетка руске специјалне војне операције у Украјини него „после усвајања санкција у сфери енергетике“.
Премијер Мађарске Виктор Орбан је раније изјавио да је против Русије уведено 11.000 санкција, али да се оне нису показале као успешне, те да инфлација и несташица енергије које су оне изазвале могу да баце Европу на колена.
Према Орбановим речима, Европа мора да промени санкциону политику, јер ситуација у супротном неће бити лака – континент сам отежава себи живот, чинећи га скупљим и доводећи у тешку ситуацију сопствену индустрију.
Премијеров саветник за политичка питања Балаж Орбан је изјавио да санкције које је Европска унија увела Русији нису оправдале очекивања и да ће због тога, вероватно, бити преиспитане у новој политичкој сезони. Према резултатима анкете Центра за изучавање јавног мњења „Szazadveg“, више од 70 одсто Мађара сматра да антируске санкције штете Европи, укључујући и Мађарску.
Гасовод Газела којим се руски гас испоручује у ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
РУСИЈА
Орбан: Санкције против Русије могле би да баце Европу на колена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала