- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Петоро мртвих у судару са китом?

CC BY-SA 3.0 / Olga Shpak/Marine Mammal Council/IEE RAS / Гренландски кит у Охотском мору
Гренландски кит у Охотском мору - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Пратите нас
Брод у коме је било 11 људи преврнуо се код острва Каикура на Новом Зеланду. У несрећи је погинуло петоро људи, а локалне власти за трагедију криве кита који је наводно ударио брод одоздо и тако узроковао несрећу.
Градоначелник Каикуре Крег Мекл рекао је за локалне медије да је лоше време као узрочник несреће искључено, јер су услови за пловидбу били „савршени“, а Интернетом круже снимци преживелих, њих шесторо, како седе на преврнутом пловилу, преноси РТ.
За разлику од локалних власти, полиција је до сада била уздржана по питању узрока несреће и није кривицу приписала киту, већ је навела да се чамац сударио са неидентификованим предметом.
Идентификација жртава још увек је у току, а путници на преврнутом броду, како је саопштено из полиције, били су посматрачи птица. Шесторо преживелих, укључујући и капетана брода, пуштено је кућама, а само један од њих добио је лакше повреде.
„Све истражне активности почеће када се акције спашавања и опоравка окончају. Спровешћемо детаљну истрагу у складу са законима и учинићемо све да помогнемо новозеландској полицији“, рекла је медијима Трејси Филипс, главни истражитељ за поморство на Новом Зеланду.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала