- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Макрон позвао Путина

© AP Photo / Alexei DruzhininПредседници Русије и Француске Владимир Путин и Емануел Макрон на сахрани бившег француског председника Жака Ширака у Паризу
Председници Русије и Француске Владимир Путин и Емануел Макрон на сахрани бившег француског председника Жака Ширака у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са француским колегом Емануелом Макроном о ситуацији око Запорошке нуклеарне електране, саопштио је Кремљ.
Два председника су изразила спремност за неполитизовану сарадњу по питању решавања ситуације око запорошке нуклеарке, уз учешће Међународне агенције за атомску енергију. Путин је обавестио Макрона о сталним украјинским нападима на нуклеарну електрану и руским мерама за заштиту станице.
Путин је у разговору са Макроном потврдио став да украјинско жито треба, пре свега, да добију земље у развоју. Он је саопштио и да Европска комисија не би требало да омета испоруке хране и ђубрива из Русије у земље у развоју, саопштио је Кремљ након разговора два председника.
Руски председник је истакао да Кијев користи западно оружје против цивилне инфраструктуре Донбаса.
Разговор је одржан на захтев француске стране. Дијалог ће бити настављен на различитим нивоима, између осталих и на министарском.
Како је саопштила Јелисејска палата, председник Француске Емануел Макрон планира да наредних дана поново разговара са руским лидером о ситуацији у Запорошкој нуклеарној електрани.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала