- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руски Ми-35 спречио украјинске снаге да направе прелаз преко реке Оскол /видео/

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаВишенаменски борбени хеликоптер Ми-35 током специјалне војне операције
Вишенаменски борбени хеликоптер Ми-35 током специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Пратите нас
Посада јуришног хеликоптера Ми-35 Оружаних снага Русије осујетила је покушај украјинских трупа да поставе прелаз преко реке Оскол у Купјанском округу Харковске области, саопштило је руско Министарство одбране.
У саопштењу се наводи да посада јуришног хеликоптера Ми-35, мајор Сергеј Бондарчук и потпоручник Максим Игољников, од 5. септембра 2022. године извршавају задатке подршке дејствима моторизованих јединица групе трупа на сузбијању контраофанзиве формација кијевског режима у купјанском правцу, правећи 5-6 борбених налета сваког дана, од којих два – ноћу.
Током извршавања још једног борбеног задатка, посада хеликоптера је открила непријатеља који је покушавао да тајно успостави прелаз преко реке Оскол код села Сенково у Купјанском округу Харковске области.
Након подношења извештаја о откривеним дејствима противника и проценивши ситуацију, посада хеликоптера је напала противника из ваздуха.
„Својим компетентним, професионалним и одлучним дејствима посада хеликоптера није дозволила непријатељу да направи прелаз, чиме је осујетила његове планове да напредује у дубину наше одбране“, саопштило је Министарство.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала