- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски патријарх подсетио на интересовање новог британског краља за православље

© МИД РФРуски патријарх Кирил
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Пратите нас
Патријарх московски и целе Русије Кирил изразио је наду да би интересовање које је раније показивао краљ Велике Британије Чарлс III за православље могло да постане основа за развој односа између две земље.

„Суђено вам је да преузмете посебну одговорност за судбину Отаџбине и станете на чело једне од најпознатијих и најпоштованијих владајућих династија у свету. Ваша дугогодишња активност на добробит земље и њеног народа донела вам је поштовање поданика британске круне и грађана држава које су чланице Комонвелта“, наводи се у честитки патријарха Кирила упућеној Чарлсу III, поводом његовог ступања на престо.

Поглавар Руске православне цркве је такође захвалио краљу Велике Британије на интересовању за православље и изразио наду у даље јачање пријатељства међу народима: „Сећам се ваших посета црквама и манастирима у Русији и иностранству, када сте имали прилику да се упознате са хиљадугодишњим духовним наслеђем Руске Цркве....Надам се да ће ваше велико интересовање за православље, укључујући и руску традицију, исказано протеклих година, допринети даљем развоју добрих односа међу нашим народима“, рекао је он.
Подсетимо, Чарлс је 2020. године посетио руску православну цркву Марије Магдалене у Јерусалиму. Поред тога, као принц два пута је посетио и Санкт Петербург.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала