- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски ресторан „Вкусно и точка“ постао омиљени кутак после свакодневних обавеза /фото/

© Sputnik / Николина ТеслаРуски ресторан брзе хране „Вкусно и точка“ успешно заменио амерички „Мекдоналдс“.
Руски ресторан брзе хране „Вкусно и точка“ успешно заменио амерички „Мекдоналдс“. - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Пратите нас
Бургери са пилетином, говедином и свињетином, мафин са сиром, разне врсте лимунада, цезар салата са шкампима, сладолед од домаћег млека, хладна кафа са укусом кокоса — и све то у центру Москве, у већ популарном руском ресторану брзе хране „Вкусно и точка“, који је успешно заменио амерички „Мекдоналдс“ и увелико ради пуном паром.
Америчку корпорацију Мекдоналдс, која је због руске специјалне војне операције, одлучила да обустави послове на руском тржишту, заменио је руски ресторан брзе хране„Вкусно и точка“ (Укусно и тачка). У Русији се већ отворило око 805 ових ресторана, од којих се чак 189 налази у Москви.

Омиљени кутак међу студентима

Руски ресторан „Вкусно и точка“ је увелико постао омиљени кутак после свакодневних обавеза. Једна од најпознатијих локација на којој се налази „Укусно и тачка“ је улица Комсомољски проспект — популарно место у центру града у ком се у поподневним и вечерњим сатима окупљају како руски, тако и страни студенти.
© Sputnik / Николина ТеслаНа менију ресторана „Вкусно и точка“ су и укусне лимунаде.
На менију ресторана „Вкусно и точка“ су и укусне лимунаде. - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
На менију ресторана „Вкусно и точка“ су и укусне лимунаде.
Како каже за Спутњик студенткиња из Јужне Осетије Оксана Касабиева, „Вкусно и точка“ је већ освојио срца, како страних и руских студената, тако и старијих људи.
„У ресторану се свакодневно може видети велики број људи. Цене су остале исте, као и локација. У склопу кафића налази се и мала башта. „Вкусно и точка“ је место где можете јефтино и обилно појести, поседети са својим пријатељима и одморити после напорног дана“, објашњава саговорница Спутњика, додајући да у јеловнику новог ресторана нема превеликих промена.

Много новитета

Нови руски ресторан „Вкусно и точка“ задржао је готово идентичан јеловник који је имао „Мекдоналдс“, али је већи део производа променио свој назив. Бургер са рибом који се раније звао „Филет-о-фиш“, сада је „Фиш бургер“, док познати бургер са пилетином „Мекчикенпремијер“ има нови назив — „Чикен премијер“.
© Sputnik / Николина ТеслаЈедан од специјалитета руског ресторана брзе хране „Вкусно и точка“.
Један од специјалитета руског ресторана брзе хране „Вкусно и точка“. - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Један од специјалитета руског ресторана брзе хране „Вкусно и точка“.
Такође, на менију се уопште не могу пронаћи неки од производа у чијем је називу била реч „мек“. На пример, више нема воћног сладоледа „Мекфлари“, нити бургера „Бигмек“.
Међутим, у менији новог ресторана појавило се много новитета. Сладолед „Мекфлари“ замењен је сладоледом од ананаса — „Ајс де Лукс“, који је направљен од природног и квалитетног млека. Осим сладоледа, на менију се могу видети разноврсна јела: од омлета са сиром који посетиоци углавном узимају за доручак, цезар салате са шкампима, до говеђег сочног бургера „Биг Спешал“ који се прави од три врсте сира.
© Sputnik / Николина ТеслаРуски ресторан „Вкусно и точка“ у центру Москве
Руски ресторан „Вкусно и точка“ у центру Москве - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Руски ресторан „Вкусно и точка“ у центру Москве
На менију новог ресторана појавиле су се и укусне лимунаде. Према речима Касабиеве, освежавајућа газирана лимунада са укусом шљиве и рибизле је постало омиљено пиће ње и њених пријатеља.
„Лимунада кошта 90 рубаља (што је око 170 динара). Осим ње, међу омладином је веома актуелна и хладна кафа са укусом кокоса, која кошта око 195 рубаља (што је око 370 динара)“, објашњава саговорница Спутњика.
Она је истакла да је укус нових бургера, као и пића, знатно бољи од оних из „Мекдоналдса“.
Подсетимо, појава ланца брзе хране под новим именом и локалном власничком структуром уследила је након што се „Мекдоналдс“ придружио другим западних пословним гигантима и повукао своје пословање из Русије. Као разлог су навели „оперативне, техничке и логистичке потешкоће“. Мекдоналдс се први пут појавио у Москви 1990. године, а обуставио је рад у Русији 14. марта у светлу специјалне војне операције. Нови власник је носилац лиценце компаније Александар Говор.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала