- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор: Америчка војска умешала прсте у изборе у Русији

© Sputnik / Alexander PiragisПредседнички избори у Русији 2018.
Председнички избори у Русији 2018. - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Пратите нас
Централна команда Оружаних снага САД се први пут умешала у изборе у Русији, ширећи антируску пропаганду, изјавио је информативном центру Централне изборне комисије Русије шеф привремене комисије Савета Федерације за заштиту државног суверенитета и спречавање мешања у унутрашње послове Русије Андреј Климов.

„Наставља се ширење антируске пропаганде на друштвеним мрежама, између осталог и помоћу лажних налога. Ко се тиме бави? Традиционално, то је Стејт департмент Сједињених Америчких Држава, сада смо уловили да то ради Централна команда Оружаних снага САД, тако да нема илузија ко и због чега то ради“, рекао је он.

Климов је додао да су акције Централне команде САД нови аспект рата који они воде са Русијом.
Према његовим речима, посебност ширења антируске пропаганде на друштвеним мрежама на руском језику се састоји у томе што те информације у Русију долазе преко земаља Централне Азије, Северне Африке и Блиског Истока.

На изборима у Русији забележено више од 35.000 хакерских напада

Више од 35.000 хакерских напада је изведено на систем даљинског електронског гласања у Русији, али они нису утицали на његово спровођење, изјавио је заменик министра за дигитализацију Русије Олег Качанов.

„Број хакерских напада је премашио 35.000. Односно, то су стални покушаји да се испита инфраструктура, хакује рачуноводство и тако даље. Све ситуације које су се појавиле су брзо елиминисане, али то се не односи на систем у целини и то не утиче ни на који начин“, рекао је Качанов у информативном центру Централне изборне комисије Русије.

У даљинском електронском гласању на изборима је учествовало седам региона Русије и за то је коришћена федерална платформа коју је пројектовао „Ростелеком“ и Министарство за дигитализацију.
У Русији се од 9. до 11. септембра одржало гласање за регионалне представнике власти на разним нивоима.
Радно путовање председника Руске Федерације В. Путина у Калињинград - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
РУСИЈА
Путин позвао Русе да учествују у регионалним изборима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала