- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији направљен први беспилотни хеликоптер

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаБеспилотни хеликоптер БВС ВТ 440
Беспилотни хеликоптер БВС ВТ 440  - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Пратите нас
У Русији је сертификована прва беспилотна летелица хеликоптерског типа – БВС ВТ 440 коју је направило Научно-производно предузеће „Радар ммс“, саопштио је Спутњику извршни директор предузећа Иван Анцев.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„БВЦ ВТ 440 је први беспилотни хеликоптер у Русији који је сертификован у оквиру експериментално-правног режима у складу са захтевима 'Росавијације'. Добио је број и извршава задатке у интересу Русије. Сертификација је обављена у мају ове године“, рекао је Анцев.

Носивост беспилотног хеликоптера је 100 килограма, док је полетна маса 440 килограма. Брзина крстарења износи 150 километара на час, а летелица може да проведе у ваздуху до четири часа. Поред испоруке терета, хеликоптер може да изводи задатке праћења или да обавља геолошка истраживања.
Тренутно се компанија фокусира на прелазак на серијску производњу летелица и има све могућности за то, истакао је Анцев.
„Имамо свој комплекс за тестирање лета, што нам омогућава да експериментално тестирамо ове летелице и да их сертификујемо у правном пољу које се данас ствара за дронове“, рекао је он.
Руски дрон БАС-750 - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
РУСИЈА
Дронови и легендарни „крокодили“: Која оружја су изазвала посебну пажњу на војном форуму у Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала