- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Цвијановићева: Одлична сарадња Српске и Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељка Цвијановић
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Пратите нас
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је сарадња Српске са Србијом одлична, да се одвија на свим пољима и да постоји јако висок степен узајамног разумевања и осећаја припадности.
"Постоји и низ добрих примера конкретне сарадње која се дешава на економском плану путем стратешких пројеката", рекла је председница Српске, наводећи као пример изградњу аеродрома у Требињу, ауто-пута Бањалука - Добој, у делу који је остао неизграђен, и хидроелектрану "Бук Бијела".
Она је указала и на низ других пројеката важних за локалне заједнице Републике Српске, и истакла да је кроз ту сарадњу направљен и календар важних датума из прошлости које Српска и Србија заједно обележавају.
"То су све примери који указују да постоји пажња, да Србија јесте ослонац, да постоји брига за Републику Српску, али исто тако и код нас апсолутно брига за све оно што јесу терети који су наметнути Србији да и ми то разумемо и да будемо подршка свугде где је то могуће и показати", рекла је Цвијановићева.
Она је додала да је реализација свих пројеката резултат привржености Републике Српске и Србије.
Цвијановић је истакла да руководство Републике Српске ни у таквим околностима не одустаје од пројеката упркос константним опструкцијама из Сарајева где, како је рекла, нема саговорника за било какав стратешки пројекат већ само људе који желе да умање доток новца и реализацију инвестиција Српској.
Председница Српске је у емисији Сведочење на РТРС-у изразила понос због напретка који је Српска остварила за својих 30 година - изградње ауто-путева, школа, факултета, здравствених капацитета и енергетских пројеката и стасала до тога да је данас модерна, демократска Република.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала