- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Кинези закупили парцеле код Ужица на пет година: Почиње градња пројекта на који се чекало годинама

© Sputnik / Лола ЂорђевићРадници кинеске грађевинске компаније
Радници кинеске грађевинске компаније - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Пратите нас
Изградња обилазнице око Ужица, инфраструктурни пројекат на који се чекало годинама, коначно је пред реализацијом.
У току су припремне активности које претходе почетку изградње, у склопу којих је кинеска компанија „Пауер констракшн корпорејшн оф Чајна“ закупила парцеле у селу Волујац за потребе изградње радничког кампа.
„Надомак Ужица биће направљен камп за око 60 радника из Кине, и око 90 радника фирми подизвођача. Број радника знатно ће се увећати са почетком радова на тунелу Кадињача. Кинеска компанија је закупила парцеле на пет година, монтажне кућице су већ поручене и стижу из Кине“, потврђено је за Рину у Градској управи у Ужицу.
Обилазница око Ужица пројекат је од огромног значаја за све грађане, а за његову реализацију већ је обезбеђено близу 30 милиона евра. Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова потписан је у марту ове године. Обилазница ће бити дугачка нешто мање од пет километара, обухватаће четири моста, од којих је највећи онај преко реке Ђетиње.
„Изградњом обилазнице око Ужица биће решено неколико великих дугогодишњих проблема. Смањићемо аеро-загађење које настаје као последица утицаја саобраћаја јер ће теретни и аутобуски саобраћај бити измештен из града, чиме се додатно убрзава проток саобраћаја у центру. И безбедност свих учесника у саобраћају дижемо на виши ниво јер коначно решавамо и проблем раскрснице код основне школе“, нагласио је министар саобраћаја Томислав Момировић, пренео је Б92.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
СРБИЈА
Вучић: Ускоро уговор за градњу тунела испод Кадињаче
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала