- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српске лавице преко Истанбула до Сиднеја: „Остварили смо један велики циљ“

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEK Селектор шампионки Европе Марина Маљковић
Селектор шампионки Европе Марина Маљковић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Пратите нас
Женска кошаркашка репрезентација Србије је одржала тренинг у новобеоградској Хали спортова „Ранко Жеравица“, пред одлазак у Истанбул, одакле ће 17. септембра кренути пут Сиднеја на Светско првенство. Том приликом организовано је дружење са представницима медија, којима се обратила селекторка Марина Маљковић.
„Знате да смо ми у фебруару у овој хали (дворани Ранко Жеравица) обезбедили пласман на Светско првенство, што је огроман успех за ову децу. Остварили смо један велики циљ после смене генерација. Припремни период смо из медицинских разлога урадили без неких играчица које су планиране да буду носиоци игре ове репрезентације. Имали смо и повреду Драгане Станковић, која још није спремна, као и повреду Анђеле Дугалић која сигурно неће бити са нама у Сиднеју. Kао што знате, три месеца смо радиле напорно. Ове играчице су самим пласманом на СП привукле сву моју пажњу и решила сам да немам своје лето, него да се посветим њиховом напредовању. Показале су један фанатичан рад у многим моментима и просто мислим да можемо у будућности да бележимо добре резултате“,истакла је Марина Маљковић, селекторка женске кошаркашке репрезентације.
На пут у Истанбул је кренуло 15 играчица. У Турској, наш национални тим ће одиграти утакмице против Бешикташа и Емлака.
Србија ће се на Светском првенству у Сиднеју такмичити у групи са Kанадом, Јапаном, Аустралијом, Малијем и Француском. У другој групи су Сједињене Америчке Државе, Kина, Белгија, Босна и Херцеговина, Kореја и Порторико. Првенство почиње 22. септембра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала