- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Економски блицкриг западних држава није успео

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Пратите нас
Русија се суочава са финансијском и технолошком агресијом, али економски блицкриг против земље није успео, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку о економским питањима.
„Желим још једном да нагласим да се Русија самоуверено носи са спољним притисцима, односно са финансијском и технолошком агресијом неких земаља. Тактика економског блицкрига, налета на који су рачунали, није прорадила, то је већ очигледно свима, па и њима“, истакао је руски лидер.
Путин је додао и да су поступци непријатељских западних земаља против Русије непрофесионални, импулсивни и непредвидиви.
„Видимо да су поступци наших, најблаже речено, злонамерника у последње време у великој мери непредвидиви и импулсивни. Очигледно су непрофесионални и због тога импулсивни, што значи да треба још више да радимо према својој логици и задржимо иницијативу“, објаснио је он.
Он је додао да динамика кључних економских показатеља сугерише да се руска економија постепено стабилизује.
„Месечна динамика кључних показатеља такође указује на то да се економија постепено стабилизује и креће трајекторијом раста“, прецизирао је Путин.
Он је приметио да се предузећа враћају у нормалан ритам рада.
Руски лидер сматра да безусловни приоритет Русије треба да буду усмереност на развој и реализација националних пројеката у интересима грађана.
Он је додао да је истовремено неопходно формирати све услове за реструктурирање економије у циљу реализације великих технолошких пројеката и развоја инфраструктуре у регионима.
Путин је такође оценио да је процес дедоларизације неизбежан.
Према његовим речима, буџет Русије је у бољем стању, него што је то случај у многим земљама Г20 и БРИКС.
„Оперативно усвајање општих антикризних мера, остварена стабилност, отпорност руске економије на спољне изазове, умногоме су резултат наше одговорне макроекономске политике током претходних година, зато је и стање руског буџета тренутно значајно боље него у економијама већине земаља Г20 и код наших пријатеља у земљама БРИКС-а“, закључио је Путин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала