- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сент Луис: Полиција убила тинејџера Афроамериканца

© AFP 2023 / Laura BuckmanПолиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Пратите нас
Полицајци Сент Луиса убили су 16-годишњака Дерила Роса, који је наводно посегао за пиштољем, саопштила је данас полиција.
Рос, који је Афроамериканац, убијен је синоћ нешто после 23:30 часова на бензинској пумпи у северном делу града, пренео је АП.
У полицијском извештају о инциденту наводи се да је један од полицајаца који је учествовао у пуцњави био Афроамериканац, а један белац.
Нова градска Јединица за истрагу, основана прошлог месеца, води истрагу.
Полиција је саопштила да су два детектива за контролу наркотика уочила неколико људи са оружјем на бензинској станици и одвезла се до паркинга.
Њихов аутомобил није био обележен и били су у цивилу, али су носили црне панцире са натписом "Полиција" на предњој и задњој страни.
Рос, који је имао пиштољ, према полицијском извештају, брзо је отишао у оближњу уличицу. Детективи су га пратили и рекли да су полицајци.
Рос је наводно потрчао, а затим се спотакао и пао, испустивши пиштољ. Како су се детективи приближавали, Рос је посегао за пиштољем, наводи се у извештају, што је навело оба полицајца да пуцају у њега. Рос је одведен у болницу где је проглашен мртвим. Полицајци су неповређени.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала