Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Ситуација на Косову нестабилна“: Састанак градоначелника са севера са командантима Кфора и Бонстила

© AP Photo / Bojan SlavkovicАмерички војници у саставу КФОР-а на пункту код Лепосавића
Амерички војници у саставу КФОР-а на пункту код Лепосавића - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Пратите нас
Градоначелници Северне Митровице, Звечана, Зубиног Потока и Лепосавића и председник Српске листе Горан Ракић су са командантом Кфора генерал-мајором Ференц Кајаријем и пуковником Мултинационалне бригаде Исток, командантом базе Бондстил Кристофером Самулским разговарали о тренутној безбедносној ситуацији констатујући да је она и даље нестабилна.
На другом по реду састанку у протеклих 20 дана, главна тема биле су нелегално изграђене базе и узурпација приватне и општинске имовине од стране специјалних јединица косовске полиције у општинама Зубин Поток и Лепосавић.
“Нећемо дозволити никакве провокације нити од стране специјалних косовских јединица, нити од стране косовских безбедносних снага, јер се сваком њиховом једностраном акцијом угрожава мир и стабилност”, истакли су током данашњег састанка председник Српске листе и градоначелници северних општина.
На састанку је минутом ћутања одата почаст недавно преминулом припаднику мађарског контигента КФОР-а, наведено је у саопштењу Српске листе, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала