- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Блицкриг“ Бајерна пресео Левандовском /видео/

© AP Photo / Andreas SchaadБајерн - Брселона
Бајерн - Брселона - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Фудбалери Бајерна из Минхена савладали су на свом терену Барселону у дербију другог кола групне фазе Лиге шампиона са 2:0. Роберт Левандовски је предводио напад гостију из Каталоније, али се није прославио у дуелу са својим доскорашњим саиграчима.
Чудан меч видели смо на Алијанц Арени. Барселона је надиграла Баварце у првих 45 минута, имала неколико изгледних прилика да стигне до предности (најчешће преко Пољака), али се мрежа Мануела Нојера није затресла.
Сачекао је шампион Немачке свој тренутак да зада ударац великану из Каталоније, а само четри минута игре у наставку било је довољно екипи Јулијана Нагелсмана да дође до победе. Био је то прави „Блицкриг".
Лука Ернандез је искористио центаршут Кимиха у 50. после корнера да разгали баварску публику, а само четири минута касније сјајну комбинацију и пас Мусијале искористио је и Лирој Сане да постави коначних и заслужених 2:0.
Мучила се Барселона, покушавала да се врати у меч, али је одбрана Бајерна ове вечери била сјајно постављена и одиграла је меч без мане.
После два одиграна кола, Бајерн је лидер у групи Ц са свих шест бодова, Интер и Барселона имају по три, док је Плзењ последњи без поена.
У групи А одигран је само један меч и то дерби, а у њему је Ливерпул победио Ајакс са 2:1 поготком дефанзивца Матипа у последњим минутима утакмице.
Душан Тадић је предводио као капитен госте на овом мечу, а предност Ливерпулу донео је Мохамед Салах већ у 17. минуту. Кудуш је изједначио резултат сјајним ударцем у 27-
Међутим, гости нису суспели да издрже до краја утакмице пошто је Матип у 89. погодио главом на центаршут Цимикаса, па Ливерпул после два одгирана кола коначно има три бода на свом конту после пораза од Наполија у првом колу.
Лига шампиона, друго коло
Група А
Ливерпул - Ајакс 2:1 (1:1)
Ренџерс - Наполи (среда)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Група Б
Леверкузен - Атлетико Мадрид 2:0 (0:0)
Порто - Бриж 0:4 (0:1)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Група Ц
Плзењ - Интер 0:2 (0:1)
Бајерн - Барселона 2:0 (0:0)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Група Д
Спортинг - Тотенхем 2:0 (0:0)
Марсељ - Ајнтрахт 0:1 (0:1)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала