Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Грчка трагедија у Берлину – Немци „стотком“ до полуфинала

© Фото: ФИБАФранц Вагнер
Франц Вагнер - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Немачке пласирала се у полуфинале Евробаскета после тријумфа над Грчком у Берлину од 107:96. Ривал Немцима у борби за пласман у финале биће Шпанија која је раније данас елиминисала Финску.
Меч је решен у трећој четвртини када су Грци убацили само поен за више од седам минута игре, док су за то време Немци после нестварне серије од 20:1 отишли на 77:62.
Тако су Грци покварили утисак из првог НБА полувремена које су добили са 61:57 захваљујући тројци с пола терена Костаса Слукаса.
У другом полувремену само је Јанис Адетокумбо био на висини задатка (док није избачен из игре у последњој деоници због грубог фаула) док остали, попут Тајлера Дорсија, као да нису ни дошли на утакмицу.
Пробала је Грчка да притисне Немце и да им се приближи у последњој деоници, али сваки пут када би пришли, појавио би се неки Франц Вагнер да убаци тројку и увећа разлику на одушевљење публике у Берлину.
Денис Шредер је био најефикаснији код победника са 26 поена и осам асистенција, Обст и Вагнер су дали по 19, док је Тајс убацио 13 кошева.
На другој страни, Јанис Адетокумбо је убацио 31 поен уз седам скокова и осам асистенција, Ларенцакис је убацио 18, а Дорси 13 кошева.
Костас Слукас, Грчка - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Евробаскет 2022
Костасе, мајсторе – тројка с паркинга утишала Берлин /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала