Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Руди као младић – уништио Финску и одвео Шпанце у полуфинале

© Фото: ФИБАРуди Фернандез
Руди Фернандез - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Шпаније пласирала се у полуфинале Евробаскета после победе над Финском од 100:90 у занимљивом четвртфиналном окршају у Берлину. Није био најефикаснији, али је са три тројке преломио меч и донео тријумф свом тиму - легендарни Руди Фернандез (37).
Екипа Серђа Скариола поштено се намучила са сјајним финским тимом који је предвођен Лауријем Марканеном задавао доста мука и није се предавао чак ни када је деловао надиграно у последњој четвртини.
Финци су одиграли сјајно прво полувреме које је обележила тројка са више од пола терена Микаела Јантунена на крају прве четвртине за 30:19.
Шпанци су се консолидовали у другој четвртини у којој су спустили заостатак на полувремену на мање од десет поена - 43:52.
У меч су се дефинитивно вратили у трећој четвртини коју су добили са чак 30:15, када су потпуно зауставили Финце, да би у четвртој само потврдили квалитет и сјајном одбраном уз три прелепе тројке ветерана Рудија Фернандеза дотукли ривала.
На крају заслужен тријумф од 100:90 и пласман у полуфинале где ће им ривал бити бољи из дуела између Немачке и Грчке који се игра касније вечерас.
Најефикаснији у редовима Шпанаца био је Вили Ернангомез са 27 поена, његов брат Хуанчо је додао 15, Бризуела је убацио 14, Руди Фернандез 11, а Лорензо Браун 10 кошева.
Код Финаца најефикаснији био је Марканен са 28 поена и 11 скокова, док је Јантунен убацио 18.
Микаел Јантунен - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Евробаскет 2022
Тројка је „пукла“ у Берлину – право из Финске!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала