- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Запад покренуо нечувени хибридни рат против Русије

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Хибридни рат Запада против Русије је нечувен, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
„Већ дуги низ година Запад је повео прави хибридни рат против Русије који је, након изнуђеног почетка специјалне војне операције, постао без преседана“, рекао је Лавров на састанку Пословног савета при Министарству спољних послова Русије.
Према његовим речима, Запад има за циљ да уништи руску економију, гурне земљу на маргину светске политике и уз помоћ санкција „подрије стабилност“ Русије.
Он је напоменуо да приоритет Министарства остаје промовисање изградње одрживих веза „са свим заинтересованим страним партнерима“ на основу сарадње уз узајамно поштовање.
Лавров је приметио да је глобална економска криза узроковала преиспитивање веза у тој области и да се у свету говори о формирању нових економских механизама које Запад не контролише.
„Услед глобалне кризе, коју су изазвале САД и њени сателити, наставља се системско преиспитивање и преформатирање економских веза... Ради се о проширењу употребе националних валута, суверених платних система, постепеном смањење улоге долара и евра у међународној трговини и, уопште, стварање нове инфраструктуре коју Запад не контролише и којом не манипулише“, истакао је министар.
Према речима министра, Запад је досадашње механизме економске сарадње користио да ојача своју доминацију на штету других земаља. Нови механизми могли би да обухвате међународне транспортне коридоре и производне ланце.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала