- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лаврову издата америчка виза за учешће у раду Генералне скупштине УН

© Sputnik / Роман Махмутов / Уђи у базу фотографијаСедиште Уједињених нација у Њујорку
Седиште Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову и одређеном броју чланова делегације издате су визе за учешће у раду Генералне скупштине УН, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Очекујемо издавање виза и осталим члановима делегације, као и оперативно решавање логистичких питања, узимајући у обзир незаконите санкције САД које блокирају логистичка питања у вези са доласком руских представника како би учествовали у раду Генералне скупштине УН“, наводи руска страна.

Раније је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао да је дужност Сједињених Држава и генералног секретара Уједињених нација да осигурају учешће на Генералној скупштини светске организације свим делегацијама.
У периоду од 20. септембра у седишту УН у Њујорку окупљају се председници и премијери из читавог света. Руску делегацију треба, по налогу руског председника Владимира Путина, да предводи Сергеј Лавров.
Претходно је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов рекао да се амбасада обратила америчком Стејт департменту да изда визу Лаврову и другим члановима руске делегације.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
РУСИЈА
Лавров о визама: Дужност Гутереша да свим делегацијама осигура учешће на Генералној скупштини УН
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала