Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Обрадовић: Србија да одговори Европском парламенту - нема признања Косова ни санкција Русији

© Sputnik / Лола ЂорђевићБошко Обрадовић
Бошко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Председник покрета „Двери“ и шеф посланичке групе „Двери-патриотски блок“ у Скупштини Србије, Бошко Обрадовић предложио је да српски парламент одговори на резолуцију Европског парламента у којој се Србија позива да призна независност КиМ, тако што ће је одбити, као и што ће одбити позив да наша земља уведе санкције Русији.
Такође, као другу тачку закључака седнице, Обрадовић је предложио захтев српског парламента да преговори о будућности КиМ буду враћени у Савет безбедности УН.
Промена преговарачке платформе је потребна јер су Албанци током преговора добили све, док Заједница српских општина, једина ствар која иде на корист Србима на КиМ, још није формирана, сматра Обрадовић.
Стога би прво, како је рекао, требало прекинути преговоре у Бриселу, јер Србија у ЕУ нема пријатеља и вратити преговоре у Савет безбедности УН, где Русија и Кина могу да заштите српске националне и државне интересе. На путу Србије у ЕУ нема одбране КиМ – на том путу чекају нас нове уцене за признање лажне државе Косово, што су нови емисари јасно поручили – „нова арматура“ значи модел две Немачке, где се државе неће међусобно признавати, али неће ни спречавати једна другу да постану чланице међународних организација, предложио је Обрадовић.
Према Обрадовићевим речима. „Двери“ предлажу и поништавање Бриселског и Вашингтонског споразума, као штетних по Србију, као и обнову рада Министарства за КиМ у српској влади, што би значило већу помоћ грађанима на КиМ.
Коначно, према Обрадовићевом мишљењу, требало би увести кривичну одговорност за свакога ко у српском јавном простору заговара независност КиМ.
Лидер „Двери“ је у говору на посебној седници парламента нагласио потребу консензуса по питању КиМ.
„Мислим да је оно што ми данас треба да урадимо или барем оно што ми из посланичке групе Двери-патриотски блок мислимо да треба да урадимо, то је да постигнемо консензус и пуно национално јединство о одбрани и очувању КиМ у саставу Србије“, рекао је Обрадовић и додао да посебна седница Скупштине може да има смисла једино ако буду усвојени обавезујући закључци иза којих ће стати сви посланици.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала