- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пентагон објаснио зашто крије снимке НЛО

© Фото : Youtube/CNBC Television/PrintscreenСнимак непознатог летећег објекта који је објавио Пентагон
Снимак непознатог летећег објекта који је објавио Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Америчка армија саопштила је да поседује снимке мистериозних „неидентификованих ваздушних феномена“ (УАП), познатијих као НЛО, али да не може да их објави јер могу да утичу на националну безбедност. Пентагон, наиме, тврди, да би снимци могли да угрозе одбрану Америке.
Захтев за објављивање спорних снимака поднела је још 2020. организација „Црни трезор“, која се бави откривањем НЛО, на основу Закона о слободи информација (ФОИА), а Поморска ваздушна команда коначно је пре неколико дана одговорила на њега - и то тако што је одбила да објави снимке, преноси РТ.
Према саопштењу које је издала морнарица, Оперативна група УАП пронашла је тражене снимке, али нема намеру да их објављује.
„Оперативна група УАП... наводи да тражени снимци садрже осетљиве информације које се односе на неидентификоване ваздушне појаве, као и ад поверљиве и у целости изузете од објављивања“, наводи се у саопштењу у коме стоји и образложење према коме би објављивање информација „нанело штету националној безбедности“ јер би противницима могло да пружи „вредне информације о операцијама Министарства одбране или Морнарице, о њиховим слабим тачкама или способностима“.
У одговору Морнарице Црном трезору наводи се да су снимци које је организација тражила већ процурели у јавност и да се о њима већ доста расправљало у јавном домену.
„С обзиром на количину информација о овим снимцима у јавном домену, било је могуће објавити снимке без угрожавања националне безбедности“, наводи се у одговору.
Тако, призори које су морнари и авијатичари видели и снимили и даље остају необјашњиви, док америчка свемирска агенција НАСА појашњава да нема доказа да су снимљени УАП ванземаљског порекла. Ипак, то не спречава НАСА да се укључи у лов на УАП, с обзиром да је недавно наручила студију која за циљ има демистификацију ове мистерије, уз напомену да недостатак поверљивих података „отежава извлачење научних закључака о природи таквих догађаја“.
Захтев Црног трезора уследио је непосредно након што је Пентагон објавио три снимка које је немогуће проверити, на којима се види УАП, при томе признајући да су снимци аутентични, иако су објављени без икаквог објашњења.
Интересовање јавности за УАП расте од 2017, када је откривено да је Пентагон водио пројекат под називом „Напредни програм за откривање претњи из ваздушног простора“ (ААТИП), који је за циљ имао идентификацију разних УАП-ова.
Три видео снимка које је снимила војска између 2004. и 2015, а која су процурила у јавност додатно су подстакла интересовање за ове феномене, а у Конгресу је одржано неколико саслушања о овом питању.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала