- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Случај „Русија и БиХ“: „Одржаћемо још једну седницу“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Вицо Зељковић, председник Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, огласио се поводом идеја да та репрезентација одигра пријатељску утакмицу са националним тимом Русије 19. новембра у Санкт Петербургу.
У петак је Комитет за хитна питања Фудбалског савеза БиХ са пет гласова за и једним против одлучио да ће се утакмица играти, а из Украјине је затражено да таква утакмица буде отказана јер су руски клубови и репрезентације под санкцијама УЕФА.
УЕФА је навела да нема препрека да се утакмица одигра јер није део УЕФА такмичења, а Зељковић је рекао да је у овом тренутку најважнији сусрет који репрезентација БиХ игра против Црне Горе у оквиру УЕФА Лиге Нација 23. септембра, а након тога и онај са Румунијом.
„Циљ је победа против селекције Црне Горе као приоритет и потврда првог места у групи, те пласман у А Лигу Нација. Тиме бисмо били и у много повољнијој позицији на предстојећем жребу за Европско првенство 2024. године. Подсећања ради, примарни циљ који смо поставили био је пласман репрезентације на Европско првенство 2024. као и побољшање инфраструктурних услова на нашим стадионима. Полако идемо ка испуњавању тих циљева“, навео је Зељковић.
Он се осврнуо и на гласање за утакмицу са Русијом где је постојао и један глас против.
„Досадашњи рад чланова Извршног одбора био је јединствен и намеравамо да тако и остане те ћемо на захтев члана ИО Фуада Чолпе у октобру месецу одржати једну тематску седницу на којој ћемо разговарати о овој утакмици“, истакао је Зељковић.
УЕФА - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
СПОРТ
Узалуд повици из Украјине – УЕФА се огласила о утакмици БиХ и Русије
Масимилијано Алегри, италијански фудбалски тренер - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
СПОРТ
Италијан поново „измишља млаку воду“ – на штету младог Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала