- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Москви отворене две међународне изложбе у области екологије

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаПосетиоци изложбеног центра "Крокус експо" у Москви
Посетиоци изложбеног центра Крокус експо у Москви - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Међународне изложбе технологија у области екологије „Еква експо“ (EcwaExpo) и „Вејст еко експо“ (WasteEcoExpo) отворене су у Москви у изложбеном центру „Крокус експо“.
На „Еква експо“ представљана је опрема за пречишћавање индустријске воде, одлагање и пречишћавање воде, третман отпадних вода, системи за дезинфекцију воде и комплекси за пречишћавање гаса.
На „Вејст еко експоу“ може се видети опрема за све фазе управљања отпадом – од сакупљања смећа до рекултивације депонија, видети механизме за чишћење ваздуха, воде и загађених површина, као и зелене технологије.
„Вредност (изложби) тешко се може преценити. С једне стране, то је и платформа на којој можемо да представимо и видимо нове трендове, нове технологије у развоју управљања животном средином, управљања отпадом, водоснабдевања и канализације. Све што нам је данас потребно, како бисмо најефикасније радили на развоју екосистема наше земље, а развој екосистема нераскидиво је повезан са развојем привреде Русије“, изјавио је на церемонији отварања заменик министра индустрије и трговине Русије Виктор Јевтухов.
Према његовим речима, на таквим платформама постоји могућност не само да се покажу нова достигнућа и говори о успесима, већ и да се пронађу нова решења за постизање еколошке независности Русије.
Изложбе ће бити отворене до 15. септембра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала