- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Завршен самит ОДКБ о ситуацији на граници Јерменије и Азербејџана

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаЗаставе земаља учесница Организације Уговора о колективној безбедности (ОДКБ)
Заставе земаља учесница Организације Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Завршен је самит Савета Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ), којим је председавао јерменски премијер Никола Пашињан, а сазван је због заоштравања на јерменско-азербејџанској граници, наводи се у саопштила прес служба владе Јерменије.

„Током састанка размотрена су питања у вези са ситуацијом на јерменско-азербејџанској граници и наредним корацима које треба да предузме организација. Генерални секретаријат ОДКБ саопштиће које одлуке су донете“, наводи се у тексту.

Напомиње се да су састанку присуствовали председници Русије Владимир Путин, Казахстана Касим Жомат Токајев, Киргистана Садир Жапаров, премијер Таџикистана Кокхил Расулзода, државни секретар Савета безбедности Белорусије Александар Волфович и заменик генералног секретара ОДКБ Валериј Сјомериков.
Како пишу белоруски медији, на седници ОДКБ било је предложено да се пошаље генерални секретар организације на границу Јерменије и Азербејџана и да се формира група за анализу ситуације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала