Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Французи опет добили „изгубљено – Триколори у полуфиналу!

© Фото : ФИБАСимоне Фонтекио Француска-Италија
Симоне Фонтекио Француска-Италија - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Извукли су се Французи против Турске, добили изгубљено, а сада су поновили такав учинак против џелата Орлова репрезентације Италије. Триколори су славили после продужетка и пласирали се у полуфинале Евробаскета – 93:85. Невероватан меч!
У последњем минуту регуларног дела меча Италијани су водили два поена разлике, а онда је досуђен фаул над Фонтекијем. Он је промашио оба слободна бацања, да би Ертел донео продужетак Триколорима, јер после тога Фонтекио није погодио за два поена.
У продужетку је виђена тесна борба која је на крају припала Французима и одличном Рудију Гоберу и Томи Ертелу.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Нова победа Француза иако је деловало да немају шансе... Тако се праве велики резултати.
Симоне Фонтекио и Марко Спису дали су по 21 поен за Италијане, док је Тома Ертел завршио меч са 20 поена у редовима Француске.
Видело се да је Француска ушла боље у сусрет, а Италијани као да су зазирали и чекали прво да виде снагу Триколора пре него што крену да играју као што знају.
Зато је Француска на крилика Тимоте Луваву-Кабароа, Евана Фурнијеа и Рудија Гобера успела да направи разлику од 10 поена предности.
Са друге стране једину праву контратежу правио је Симоне Фонтекио, а помагао му је Луиђи Датоме.
Француска је била екипа која је диктирала ритам све до завршнице треће деонице када је Италија пришла и било је јасно да ћемо гледати неизвестан дуел до самог краја.
На крају драме, Французи су бољи. Опет.
Данијел Тајс - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Евробаскет 2022
Шта год су бацили, то су и погодили
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала