- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Јереван оптужује Баку за напад на возило ФСБ Русије – Азербејџан демантује

© Sputnik / Ilya Pitalev / Уђи у базу фотографијаЈерменска војска у Нагорно Карабаху
Јерменска војска у Нагорно Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Министарство одбране Јерменије оптужило је азербејџанску војску да је отворила ватру на возило Федералне службе безбедности (ФСБ) Русије.
„Нападнута је и хуманитарна мисија у зони борбених дејстава коју су реализовала возила ФСБ Русије. То сведочи о томе да, без обзира на саопштења, Азербејџан не прави избор у циљевима“, изјавио је портпарол Министарства одбране Јерменије Арам Торосјан.
Касније је Министарство одбране Азербејџана демантовало наводе јерменске стране.
„Информација, коју је раније објавила јерменска страна, да су јединице азербејџанске војске наводно отвориле ватру на војни објекат и возила руских Оружаних снага у области Гехаркуник је апсолутна лаж и не одражава стварност. Ширењем таквих информација, јерменска страна има за циљ да прида међународни подтекст великим провокацијама које се изводе на азербејџанско-јерменској државној граници и да претвори ОДКБ у инструмент својих прљавих акција“, наводи се у саопштењу азербејџанског војног ресора.
У уторак током ноћи на јерменско-азербејџанској граници дошло је до сукоба, а стране оптужују једна другу за изазивање конфликта. У Јеревану је саопштено да су азербејџански војници гранатирали територију Јерменије из артиљеријског оружја и уз помоћ дронова. Нападнуто је неколико пограничних области.
Азербејџанске власти су саопштиле да је јерменска војска гађала позиције азербејџанских војника на граници. Министарство иностраних послова Азербејџана оптужило је Јерменију да намерава да прекине мировни процес. Обе стране су саопштиле да су претрпеле губитке у својим редовима.
Јерменски војник пуца из топа на контакт линији у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
РУСИЈА
Јерменија и Азербејџан договорили прекид ватре; Јереван објавио број погинулих
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала