- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Изненађење у Лиги шампиона: Бенфика надиграла Србе у Торину

© AP Photo / Antonio CalanniДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Ноћ изненађења у Лиги шампиона обележили су фудбалери Бенфике који су као гости славили у Торину против Јувентуса са 2:1. Челси није успео да победи на Стамфорд Бриџу аустријски Салцбург (1:1), али су зато улоге фаворита оправдали Реал, ПСЖ, Манчестер сити...
У Торину још једно помрачење за Србе. Филип Костић и Душан Влаховић били су стартери у дресу Старе даме, а изгледало је све бајно јер је италијански великан брзо повео преко Пољака Милика већ у четвртом минуту.
Мало је фалило да Филип Костић стигне до првенца у дресу Јувеа у 17. минуту када је шутирао поред гола из добре позиције.
До одласка на одмор храбра Бенфика је стигла до изједначења. Жоао Марио је са беле тачке у 43. после неспретног старта младог Миретија поравнао резултат и обрадовао гостујуће навијаче и тренера Шмита.
Само што је почело друго полувреме гости су поново шокирали Торино. Играчи Бенфике су сјајно комбиновали, шутирао је Рафа Силва, а Бразилац Давид Нерес у 55. минуту после ударца и одбитка сервирао преокрет и донео победу свом тиму.
Пробао је Јувентус да дође бар до ремија у псоледњих пола часа игре, али није искористио створене шансе. И Бенфика је знала да запрети из опасних контри па је виђен занимљив дуел.
Душан Влаховић је затресао мрежу португалског тима у самом финишу, али је погодак оправдано поништен због офсајда у коме се налазио асистент Де Шиљо.
Тако после два одиграна кола Јувентус и даље не зна за победу у групи Х у којој је Пари Сен Жермен савладао Макаби после преокрета у гостима са 3:1.
Џелат Црвене звезде у квалификацијама повео је преко Шерија у 24, али је Меси до одласка на одмор поравнао на 1:1. Победу Парижанима у другом полувремену донели су Ембапе у 69. и Нејмар у 88. минуту.
Манчестер сити је савладао Дортмунд после преокрета са 2:1. Џуд Белингем је шокирао Етихад у 56. минуту, али су победу Грађанима донели Стоунс у 80. и Холанд у 84. минуту. У истој групи Копенхаген и Севиља су одиграли меч без голова.
Реал је у Мадриду лако поразио Лајпциг са 2:0 головима Валвердеа у 80. и Асенсија у 90. минуту.
Ни Челси није успео да стигне до премијерне победе у Лиги шампиона. Нови тренер Грејем Потер морао је да се задовољи бодом на дебију на клупи Плаваца против аустријског Салцбурга (1:1).
Стерлинг је довео Челси у вођство у 48. минуту, док је Окафор на другој страни изједначио у 75. Страхиња Павловић одиграо је свих 90 минута солидно за госте и зарадио жути картон.
Лига шампиона, друго коло
Група А
Ренџерс - Наполи 0:3 (0:0)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Група Е
Челси - Салцбург 1:1 (0:0)
Милан - Динамо З. 3:1 (1:0)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Група Ф
Реал - Лајпциг 2:0 (0:0)
Шехтјор - Селтик 1:1 (1:1)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Група Г
Манчестер с. - Дортмунд 2:1 (0:0)
Копенхаген - Севиља 0:0
Standings provided by SofaScore LiveScore
Група Х
Макаби - ПСЖ 1:3 (1:1)
Јувентус - Бенфика 1:2 (1:1)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала