- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђере испустио Шпанца и први бод за Србију у Дејвис купу

© Sputnik / Лола Ђорђевић Ласло Ђере
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Ласло Ђере поражен је од Алберта Рамоса Вињоласа у три сета, 6:2, 6:7, 5:7, у првом мечу групне фазе Дејвис купа који Србија игра против Шпаније. Домаћин је тако стигао до првог поена у окршају са нашим тимом у Валенсији.
Маестрално је Ђере отворио меч и од старта деловао да има више самопоуздања од противника што му је у трећем гему донело брејк.
Форхенд је био изузетан и неодбрањив за Вињоласа и доприносио је сигурности у игри. Лако је Ђере дошао и до другог брејка и фантастично затворио први део меча (6:2).
У другом сету рука се стегла! Вињолас је одмах искористио притисак српског тенисера и стигао до брејка, али онда се вратио Ласло. Одмах је реаговао и вратио брејк након чега су се вратили невероватно бомбастични форхенди.
Да је у шестом гему Ђере искористио неку од две брејк лопте можда бисмо гледали другачији меч, међутим успустио је прилику српски тенисер после снажног сервиса Вињоласа.
Обојица су добро сервирали па је меч отишао у тај-брејк. А тамо је Вињолас био срећнији и сконцентрисанији па је после тријумфа од 7:5 изједначио резултат на 1:1 у сетовима.
Трећи сет је донео невероватан развој догађаја. Ласло је лако стигао до брејка и предности од 3:0, деловао незаустављиво, а онда му се појавио грч у левој ложи код резултата 3:1 и од тог тренутка као да није био свој.
Вињолас је лако стигао до изједначења 3:3, а до краја меча Ђере је узео само још два гема и тако потписао капитулацију у овом маратонском мечу који је трајао тачно три сата.
Шпанија је тако повела са 1:0 у дуелу са Србијом, а следећи ће на терен Миомир Кецмановић кога од 19.30 часова очекује дуел са Робертом Баутистом Аугутом.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Новак Ђоковић - Габријел Батистута - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
СПОРТ
Батистута је имао питање за Ђоковића – одговор је узбунио свет /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала