- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Рама: На Србију не треба вршити даљи притисак у вези са санкцијама Русији

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕди Рама
Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Албански премијер Еди Рама сматра да на Србију не треба вршити даљи притисак у вези са санкцијама против Русије и истовремено изражава забринутост због, како наводи, све већег утицаја Москве на Западном Балкану.
"На Србију, у вези са санкцијама против Русије, не би требало да се врши даљи притисак, јер та земља без подршке из Москве не може да преживи", казао је Рама у интервјуу за бечки дневник "Пресе".
Он је казао да је Београд показао снажну вољу за интеграцијом у ЕУ, јер је, додаје, већ три пута гласао у УН против Русије, што је, сматра, велико изненађење.
Истакао је да се мора учинити све да се потенцијалне претње држе даље од Балкана.
То, објашњава, важи пре свега за Србију, Црну Гору, Северну Македонију и Републику Српску где, како јерекао, Кремљ има "снажан утицај".
У вези приступних преговора Албаније са ЕУ оценио је да то неће бити једноставан пут.
Аустрију је окарактерисао, због историјских веза, као идеалног градитеља мостова за Западни Балкан.
Говорећи о успостављању НАТО базе у Драчу објаснио је да је она повезана са изградњом модерне и комерцијалне луке изван града.
"Сарађујемо тесно са НАТО како би успоставили ту базу. Та база на улазу у Јадран је за Албанију важна, а битна је и за безбедност целог региона. За сада смо још на почетку пројекта", указао је Рама, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала