- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Велики протести у Јеревану - тражи се оставка Пашињана /видео/

© Sputnik / Karen AvetisyanПротести у Јеревану
Протести у Јеревану - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
У престоници Јерменије у току су протести, којим се тражи оставка премијера Николе Пашињана. Сам премијер је позвао сународнике да не подлежу манипулацијама непријатељских сила.
Демонстранти су блокирали централну авенију Баграмјана у Јеревану и окупили се испред парламента и владе. Они су позвали посланике да дођу на радно место и изгласају импичмент Пашињану.
Демонстранти говоре да премијер жели да учини уступке Азербејџану и позивају присталице да им се придруже. У једном тренутку, покушали су да пробију ограду испред парламента, али су их зауставили организатори.
Пашињан је у среду током владиног сата у парламенту рекао да је спреман да донесе тешке одлуке и потпише релевантна документа зарад дугорочног мира у Јерменији.
"Драги сународници, позивам вас да не подлежете манипулацијама. Ниједан документ није потписан и не припремамо се за потписивање. Ово је информативна саботажа коју су дириговале непријатељске силе споља како би се сломио отпор земље", написао је Пашињан на друштвеним мрежама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала