- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка увела санкције Кадирову и његовој породици

© Sputnik / Саид Царнаев / Уђи у базу фотографијаРамзан Кадиров
Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе увеле су санкције лидеру Чеченије Рамзану Кадирову и члановима његове породице, саопштено је на сајту Министарства финансија САД.
На „црној листи“ нашли су се, поред Кадирова, његове кћерке Ајшат, Карина и Табарик, супруга Медни, као и Фатима Хазујева и Аминад Ахмадова за које Министарство финансија САД такође тврди да су „жене“ Кадирова.
Сам лидер Чеченије, који је под америчким санкцијама од 2017. године због кршења људских права према Закону Магнитског, такође је на санкционим листама Канаде, Аустралије, ЕУ, Швајцарске и Велике Британије.

„Због својих веза са Владимиром Путином, Кадиров је стекао огромно богатство“, наводи америчко Министарство, истичући да оно укључује кућу у УАЕ, приватни зоолошки врт и скупе аутомобиле.

Како се наводи у објављеном документу, нове санкције против Русије уводе се у светлу догађаја против Русије.

САД спремају санкције због руског система „Мир“

Сједињене Америчке Државе спремне су да уведу санкције због подршке коришћења руског Националног система платних картица и националног платног система „Мир“ ван граница Русије, наводи се у документу америчког Министарства финансија.
„Управа за контролу стране имовине Министарства финансија САД спремна је да предузме акције због подршке покушајима да се заобиђу санкције против Русије, између осталог и због ширења употребе Националног система платних картица и националног платног система 'Мир' ван територије Русије“, наводи се у саопштењу.
Поред тога, америчке власти су увеле санкције генералном директору Националног система платних картица Владимира Комлева и председника управе Националног депозитара за поравнање Виктора Жидкова.
збербанка - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
РУСИЈА
Мир уместо Мастеркарда: Који сектори руске привреде су имуни на санкције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала