- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда прави велику промену – Партизан тражи „помоћ пријатеља“

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљ са "вечитог" дербија
Детаљ са вечитог дербија - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Убитачан ритам утакмица „гази“ најбоље српске клубове који овог четвртка поново излазе на терен. Црвену звезду очекује гостовање у Трабзону од 18.45 часова у оквиру Лиге Европе, док црно-бели од 21 час дочекују Ницу у Хумској у другом колу Лиге конференција.
Звезда је за викенд победила у дербију у Новом Пазару са 2:1 и тако прекинула црни низ од три утакмице без победе у свим такмичењима.
Црвено-бели сигурно још жале и због минималног пораза од Монака у првом колу Лиге Европе, а свесни јачине и опасности Трабзона сигурно би прихватили и бод вечерас на обали Црног мора.
У ту сврху биће корекција у стартној постави, а најважнија промена тиче се Александра Катаија, који ће по свој прилици остати на клупи за резерве. Није у форми већ неко време Звездин офанзивац, а према информацијама из табора Црвене звезде, уместо њега средину ће појачати Кингс Кангва.
© Фото: Скриншот/Chosen 11Звезда, тим за Трабзон
Звезда, тим за Трабзон - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Идеја тренера Милојевића је да јачим блоком осујети опасне везисте и офанзивне играче Трабзона и преживи пакао који се спрема на „Шенол Гунеш“ арени. С друге стране све ће у игри у нападу Звезде зависити од Букарија и његове брзине.
„Биће то игра поседа, где је веома битно да им то одузмемо и да пробамо да им угрозимо задњу линију, да им идемо иза леђа и да пробамо да искористимо наше брзе играче у нападу. Не мислим да ће бити иста утакмица као са Монаком, али биће захтевна што се тиче интензитета, квалитета и односа према игри.“
Милош Милојевић - Sputnik Србија
Милош Милојевић
тренер Ц. звезде
Правду на овом мечу делиће немачка судијска тројка коју предводи искусни Саша Штејгман.
Standings provided by SofaScore LiveScore

У Партизану користе „помоћ пријатеља“

Фудбалере Партизана можда у најбољем тренутку очекује дуел другог кола групе Д са Ницом. Играчки гледано, француски тим је можда и најквалитетнији у овој групи иако у Београд стиже без неколико истакнутих играча (Рос Баркли, Енди Делор, Арон Ремзи).
Црно-бели тим је под вођством Гордана Петрића у минуле две седмице значајно напредовао, повратио снагу и самопоуздање, као и неке аутоматизме у игри и почео значајно лакше да се носи са противницима.
Боље „одмеравање“ тренутне вредности од меча са француским тимом црно-бели не могу да пожеле, приде и што противник није у сјајном моменту и прилика је да се после дуго времена можда и узме „скалп“ једном од тимова из „лига петице“.
У саставу Партизана неће бити Квинсија Менига, кога ће заменити Патрик Андраде. Може да се деси да Дијабате оде лево, а Андраде пређе на десну страну.
© Фото: Скриншот/Chosen 11Партизан, тим за Ницу
Партизан, тим за Ницу - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Партизан, тим за Ницу
У табору црно-белих не крију да су се добро информисали о квалитетима Нице од стране некадашњег фудбалера Владе Ивића који је недавно играо са Макабијем против њих.
„Играмо против екипе која тренутно спава, али у сваком тренутку може да се пробуди и направи проблем, као што су показали против Kелна. Причао сам са Владом Ивићем који је с Макабијем играо против њих, он ми је дао доста информација, играју у таласима, играју 10-15 минута као да су успавани и да онда пребаце у вишу брзину. Морамо да одговоримо на њихов стил игре, али и да применимо наш стил и покушамо да остваримо резултат."
Гордан Петрић - Sputnik Србија
Гордан Петрић
тренер Партизана
Правду на мечу у Хумској делиће енглеска судијска тројка предвођена Ендијем Медлијем.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала