- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Делотворни у свим временским условима: Руски ПВО системи С-300В у специјалној операцији /видео/

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаПВО систем ПВО С-300В4 у зони специјалне војне операције у Украјини
ПВО систем ПВО С-300В4 у зони специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије је приказало снимке ракетних система противваздухопловне одбране (ПВО) С-300В у зони специјалне војне операције.
Системи С-300В омогућавају проналажење балистичких, аеродинамичких ракета, авиона, хеликоптера, као и дронова у дијапазону на висини од 25 метара до 25 километра. Они у било којим временским условима гарантовано погађају ваздушне циљеве на раздаљини већој од 200 километара.

„Углавном смо усредсређени на аеродинамичке и балистичке типове циљева. Међутим, постоје различите врсте циљева као што су хеликоптери, беспилотне летелице и ракете типа ‘Химарс’. Систем може да препозна и прати циљ до 200 километара. Овим системима не сметају ни облаци нити било шта друго“, саопштио је заменик командира батерије „Ракета“.

Проналажење и праћење ваздушних циљева омогућава радар који је у саставу ПВО система. Он води циљ, рачуна на којој се локацији налази, одређује висину и када ће бити неутралисан. Информације радар шаље у команду, где се доноси одлука о нападу на ваздушне објекте.
Команда Централног војног округа оцењује високу ефикасност рада система С-300В који штите војску од ваздушних напада Оружаних снага Украјине у зони специјалне операције.
Противваздушни ракетни системи С-400 Тријумф на положајима у Севастопољу  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
РУСИЈА
Руски С-300 уништили више "бајрактара" /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала