- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Москва: НАТО и страни плаћеници директно учествују у сукобу у Украјини

© AP Photo / Rodrigo AbdУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Представници НАТО-а и страни плаћеници имају улогу консултаната, пољских команданата, па чак и оператера који управљају високопрецизним наоружањем у сукобу у Украјини, изјавио је заменик сталног представника Русије при ОЕБС-у Максим Бујакевич на седници Сталног савета ОЕБС-а.
„На основу података којима располажемо у овом тренутку можемо извући недвосмислен закључак о несамосталности украјинског политичког руководства и војне команде. На озлоглашеном 'бојном пољу' с устаницима Донбаса и армијом Русије која је притекла у помоћ намерно се распирује дуготрајан војни сукоб, у којем представници НАТО-а и страни плаћеници имају улогу консултаната, пољских команданата, па чак и оператера високопрецизног наоружања, а припадницима украјинских војних формација додељена је улога 'топовског меса' у геополитичком сукобу који их се не тиче, а за који руководство западних земаља оптужује Русију“, рекао је Бујакевич.
Он је додао да се на територијама, на којима кијевски режим покушава да задржи власт, масовно примењују репресивне мере, кажњавање без суда и мучење.
Према његовим речима, „управо на територијама, на којима кијевски режим покушава да задржи власт, масовно се користе репресивне мере, вансудске казне и мучења“, а најављују се и „нове мере које треба да застраше цивиле“.
Бујакевич је истакао да је реч о отвореним позивима кијевског режима да се нарушавају права цивила на територијама истока Украјине које су под контролом украјинских снага и да се спроводи „жестока украјинизација“ тих региона.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала