- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Од Београда до Бијељине за само сат и 10 минута“: Почела градња ауто-пута Бијељина-Рача /видео/

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICРадови на изградњи деонице ауто-пута од Бијељине до Раце почели су у месту Велика Обарска, недалеко од Бијељине, у присуству председника Србије Александара Вучића, члана Председништва и председнице Републике Српске Милорада Додика и Жељке Цвијановић.
Радови на изградњи деонице ауто-пута од Бијељине до Раце почели су у месту Велика Обарска, недалеко од Бијељине, у присуству председника Србије Александара Вучића, члана Председништва и председнице Републике Српске Милорада Додика и Жељке Цвијановић. - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Радови на изградњи деонице ауто-пута од Бијељине до Раче почели су данас у месту Велика Обарска, недалеко од Бијељине, у присуству председника Србије Александара Вучића, српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и председнице Републике Српске Жељке Цвијановић.
На свечаном отварању радова, на Дана српског јединства, слободе и националне заставе, заједничког празника Србије и Републике Српске, присуствовали су и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, министар енергетике Српске Петар Ђокић, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић и други министри.
Свечаност је почела интонирањем химне, а на бини постављеној на градилишту виоре се српске заставе.
Деоница Бијељина - Рача у Републици Српској наставак је ауто-пута од Беогада ка Сарајеву.

Вучић: Дајемо 100 милиона евра за ауто-пут

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICРадови на изградњи деонице ауто-пута од Бијељине до Раце почели су у месту Велика Обарска, недалеко од Бијељине, у присуству председника Србије Александара Вучића, члана Председништва и председнице Републике Српске Милорада Додика и Жељке Цвијановић.
Радови на изградњи деонице ауто-пута од Бијељине до Раце почели су у месту Велика Обарска, недалеко од Бијељине, у присуству председника Србије Александара Вучића, члана Председништва и председнице Републике Српске Милорада Додика и Жељке Цвијановић. - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Радови на изградњи деонице ауто-пута од Бијељине до Раце почели су у месту Велика Обарска, недалеко од Бијељине, у присуству председника Србије Александара Вучића, члана Председништва и председнице Републике Српске Милорада Додика и Жељке Цвијановић.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће наша земља са 100 милиона евра финансирати тај пројекат, као и да ће грађани када буду готови радови, за око две и по до три године, моћи да стигну од Београда до Бијељине за само сат и пет или 10 минута, уколико не буде задржавања на граници.
„Ми ћемо нашу деоницу ауто-пута Кузмин – Сремска Рача да завршимо за највише годину дана“, рекао је Вучић и додао да је нови мост на Сави већ изграђен и да се сада ради преостали део пута.
„Надам се да за две и по до три године, јер није лако данас градити због високих цена грађевинског материјала и неизвесност око свега и гаса, али ово ће за Семберију да значи живот. Надам се да ће неки људи да прихвате идеју Отвореног Балкана и да ћемо моћи без граница да идемо једни ка другима. Замислите да из центра Бијељине кренете у Београд и да будете за сат и пет или 10 минута и обрнуто. То су велике ствари за нас“, рекао је Вучић.
Председник Србије је истакао да Српској неће бити лако да финансијски покрије касније грађу ауто-пута до Вукосавља и Модриче и Добоја.
„Када ово мало кренемо и то мало пара потрошимо, онда ви тражите за даље да помогнемо још мало. Надам се да ћемо моћи. Зато што не помажемо ту вама већ себи и не треба да правимо никакву разлику. Данас је дан јединства нашег народа. Важно је да градите, када завршите ово што је за вас најважније до Бањалуке, да се разговара са Бошњацима да се изгради аутопут или брза саобраћајница до Тузле, а онда и до Сарајева. Надам се да ће неки људи да донесу ту одлуку, да повежемо и Београд и Сарајево“, поручио је Вучић.

Цвијановићева: Велики и важан дан за Републику Српску

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICАуто-пут који ће спојити Бијељину и Рачу, Семберију и Срем, Српску и Србију симбол је националног јединства и круна никада бољих и садржајнијих односа Србије и Републике Српске, рекла је данас председница Републике Српске Жељка Цвијановић на свечаности поводом почетка радова изградње деонице Бијељина-Рача у Великој Обарској
Ауто-пут који ће спојити Бијељину и Рачу, Семберију и Срем, Српску и Србију симбол је националног јединства и круна никада бољих и садржајнијих односа Србије и Републике Српске, рекла је данас председница Републике Српске Жељка Цвијановић на свечаности поводом почетка радова изградње деонице Бијељина-Рача у Великој Обарској - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Ауто-пут који ће спојити Бијељину и Рачу, Семберију и Срем, Српску и Србију симбол је националног јединства и круна никада бољих и садржајнијих односа Србије и Републике Српске, рекла је данас председница Републике Српске Жељка Цвијановић на свечаности поводом почетка радова изградње деонице Бијељина-Рача у Великој Обарској
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је на свечаности поводом почетка градње дионице ауто-пута, да је данас велики и важан дан за Републику Српску.
„Срећна сам што смо данас окупљени овим важним и великим послом. Данас, када славимо Дан српског јединства, слободе и националне заставе, окупили смо се да обиљежимо почетак изградње ауто-пута који ће спојити Бијељину и Рачу, Семберију и Срем, Српску и Србију“, рекла је председница, поручивши да су односи Српске и Србије најбољи до сада.
Она је истакла да градња ауто-пута Рача-Бијељина није само под успјешне сарадње, већ и симбол јединства.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала