- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинци се потукли у француском граду мислећи једни за друге да су Руси

© Sputnik / Маријана КолаковићПолицијски аутомобил испред Нотр Дама
Полицијски аутомобил испред Нотр Дама - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Бившем украјинском војнику који је 11. септембра напао две Украјинке у француском граду Рокбрун-Кап-Мартену прети затворска казна, саопштио је главни тужилац Нице Ксавје Бонома.
„Дванаестог септембра 2022. године две жене украјинског порекла су поднеле жалбу комесаријату полиције Ментона због насиља које су претрпеле претходног дана у граду Рокбрун-Кап-Мартену. Током саслушања у полицији оптужени, такође пореклом Украјинац, признао је да је био насилан, покушавајући да ублажи његове размере“, наведено је у документу.
У интервјуу за локални лист „Nice-Matin“ обе жене су навеле да су биле уверене да је нападач Рус и да је био насилан према њима због тога што су слушале песму на украјинском језику, у којој су се чуле антируске пароле.
Према наводима локалног листа, осумњичени мушкарац је, заправо, бивши украјински војник који је полицији објаснио да је мислио да су две жене – Рускиње.
Украјинац би могао добити трогодишњу затворску казну и новчану казну од 45.000 евра, навео је тужилац.
Пре него што је француска полиција саопштила да је ухапсила Украјинца, а не Руса, портпарол министра иностраних послова Украјине Олег Николајенко је изјавио да је неопходно пронаћи одговорног за тако „одвратан догађај“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала