- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о одлуци девет земаља ЕУ о туристичким визама: То руши наше односе

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства иностраних послова Руске Федерације у Москви
Зграда Министарства иностраних послова Руске Федерације у Москви - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Одлука девет земаља Европске уније да прекину да примају докумената Руса за израду туристичких виза представља рушење односа са Русијом, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„То је доследно уништавање односа са нашом земљом упркос свему ономе што смо заједно учинили на континенту Евроазије“, рекла је Захарова.

Она је навела да је Европска унија измислила политизовани режим, који је повезан са издавањем туристичких виза грађанима Русије супротно ономе што је договорено.
„Уместо политике виза, Европска унија и Запад су у потпуности прешли на визни режим. Уместо да изграде тему издавања виза у складу са потребама грађана, реакцијом на ситуацију у свету, смислили су прави режим, страшно политизован, повезан са схватањима неких политичара на Западу који утичу на судбину грађана, а све супротно договорима који су у великој мери обавезујући за земље“, појаснила је она.
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије је закључила да су акције Европе „диктатура либерализма, диктатура царског мишљења, жеља да се све контролише из једне тачке и жеља да се сви казне по сопственом нахођењу за лојалност“.
Раније су Летонија, Литванија, Естонија, Пољска, Чешка, Словачка, Данска, Белгија и Холандија прекинуле да примају документа за израду туристичких виза.
Застава УН испред седишта Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
РУСИЈА
Захарова: Већи део руске делегације за Генералну скупштину УН није добио америчку визу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала