- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амазон почиње снимање серије „Блејд ранер“

© AFP 2023 / ROBERT MARQUARDTБлејд Ранер
Блејд Ранер - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Пратите нас
Амазонов Прајм видео дао је зелено светло за почетак снимања серије „Блејд ранер 2099“, према мотивима легендарне научнофантастичне филмске франшизе. Серију ће снимати Амазон стјудиос и Алкон ентертејнмент, а редитељ филма из 1982, Ридли Скот биће извршни продуцент, а сценарио ће писати Силка Луиса.
„Оригинални „Блејд ранер“ у режиј9и Ридлија Скота сматра се једним од највећих и најутицајнијих научнофантастичних филмова свих времена, и узбуђени смо што представљамо „Блејд ранер 2099“ нашим глобалним Прајм видео купцима“, рекао је шеф Амазон студија Вернон Сандерс, преноси Холивуд рипортер.
„Почаствовани смо што можемо да представимо наставак франшизе и уверени смо да ће удруживањем са Ридлијем, Алкон ентертејнментом, Скот фри продакшном и изузетно талентованом Силком Луисом, „Блејд ранер 2099“ бити тематски, интелектуално и и у духу својих филмских претходника“, додао је он.
Још у фебруару, Амазон је објавио да развија причу за „Блејд ранер 2099“. Иако наслов имплицира да се радња одвија педесет година након радње филма „Блејд ранер 2047“ из 2017, у режији Дениса Вилнева, остали детаљи радње до сада нису објављивани. Серија ће бити прва телевизијска обрада култног филма.
„Публика је први пут открила бриљантну визију Ридлија Скота пре 40 година и филм је тада постао један од најутицајнијих научнофантастичних филмова свих времена. Следећи наставак Дениса Вилнева постао је један од најгледанијих наставака свих времена. Дакле, схватамо да имамо веома високо постављене стандарде“, изјавили су извршни директори Алкона, Ендрју Косов и Бродерик Џонсон.
Силка Луиса постала је позната по раду на сценаријима за неколико серија, међу којима су „Хало“ и „Сјајне девојке“, а култни филм Ридлија Скота настао је по роману Филипа К. Дика „Сањају ли андроиди електричне овце“.
Радња филма (и романа) смештена је у суморну будућност у којој корпорације имају неконтролисану моћ и не презају ни од чега да би повећале свој утицај и богатство.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала