- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Еквадору опет прети избацивање са Мундијала у Катару

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаЭмблема ЧМ-2022 по футболу в Катаре
Эмблема ЧМ-2022 по футболу в Катаре  - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Пратите нас
Британски дневник „Дејли Мејл“ објавио је нове доказе о коришћењу лажне крштенице од стране фудбалске репрезентације Еквадора и њиховог дефанзивца Бајрона Кастиља.
Селекција Еквадора налази се под претњом суспензије са Светског првенства у Катару после информације да је Кастиљо пореклом Колумбијац и да није имао право наступа у квалификацијама јер је лажирао идентитет.
Британски лист је објавио транскрипт интервјуа који је Кастиљо дао пре четири године пред руковоидством Фудбалског савеза Еквадора. У том интервјуу фудбалер је признао да није рођен 1998, како му пише у крштеници, већ 1995. године.
Такође, пуно име фудбалера – Бајрон Хавијер Кастиљо Сегура – подудара се са подацима из колумбијске крштенице, и није исто као оно које стоји у званичним еквадорским папирима – Бајрон Давид Кастиљо Сегура.
У интервјуу, фудбалер детаљно описује свој прелазак из колумбијског града Тумако у еквадорски Сан Лоренцо како би наставио фудбалску каријеру и навео идентитет еквадроског бизнисмена који му је помогао да добије нове папире.
Дејли Мејл тврди да је Фудбалски савез Еквадора свесно сакрио све ове податке од ФИФА.
Зоља у Хрватској - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
СПОРТ
Невероватне сцене из Хрватске – „зољом“ на фудбалере /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала