- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Бура у хрватском нафтном и гасном гиганту: Мађарски чланови управе дали оставке, спремне и смене

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Suradnik13/Cropped photo / Седиште компаније ИНА у Загребу
Седиште компаније ИНА у Загребу - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Пратите нас
Два мађарска члана управе компаније ИНА у Хрватској поднели су оставке, иако ни на који начин нису умешани у недавну пљачку те компаније, саопштено је на Загребачкој берзи.
„Ференц Хорвaт и Јoжеф Симола, чланови Управе ИНА које је номиновао МОЛ, поднели су оставке данас, упркос томе што ни на који начин нису уплетени у незаконите радње у вези са ИНА, које су се појавиле у јавности крајем августа“, наводи се у саопштењу.
Додаје се да ће обојица наставити да обављају дужност чланова Управе до именовања њихових наследника како би се обезбедио континуитет пословања компаније.
Огласио се и МОЛ са истим саопштењем, уз коментар да су оба члана Управе у одласку била згрожена открићима око „случаја Шкугор“, а оставкама су, каже, показали личну командну одговорност за целокупно пословање компаније, пренео је Танјуг.
Недавно је оставку поднео и председник Управе Шандор Фасимон, а хрватски медији наводе да хрватски чланови Управе не желе да поднесу оставке, највероватније како не би изгубили право на високе отпремнине, али је влада већ донела одлуку о њиховом разрешењу.
Фасимон је приликом подношења оставке изјавио да није повезан с криминалом Дамира Шкугора и сарадника у ИНА, али да као челни човек компаније мора да понуди оставку као моралну обавезу.
Афера у вези са компанијом ИНА откривена је када је полиција ухапсила петоро људи, међу којима и директора за трговину гасом, због малверзација приликом продаје плина вредних 133 милиона евра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала